Er du førstegangs elgjeger eller uerfaren elgjeger og har lyst til å prøve deg på elgjakt?

Elg Mostphotos Eidskog kommune tilbyr unikt opplegg for opplæringsjakt i Eidskog kommuneskog.

Bakgrunn
Elgjakt har lange tradisjoner og Eidskog kommune ønsker å tilrettelegge for å videreføre disse tradisjonene. Vi har sett at det kan være vanskelig for førstegangsjegere å komme i gang med elgjakt. Derfor ønsker vi å gjøre jakta mer tilgjengelig for alle – spesielt førstegangsjegere.

Målgruppe
Målgruppen er førstegangs elgjegere som er bosatt i Eidskog kommune. Dersom det er ledig kapasitet, vil det være anledning for uerfarne elgjegere å søke.

Formelle krav
Du må ha avlagt jegerprøve og være født i 2006 eller tidligere. Du må avlegge skyteprøve for storviltjakt før jakten. Jegeravgift for 2022 må være betalt.

Opplæringsjakten
Eidskog kommune inviterer til opplæringsjakt på elg høsten 2022. Jakten vil foregå helgen den 29 og 30. oktober. Skytes det elg den 29. oktober blir det ikke jakt den 30. oktober.

Opplæringsjakten foregår i naturskjønne omgivelser på Eidskog kommuneskoger sitt terreng på Finnsrud.

Jakten legges hovedsakelig opp ved bruk av løshunder, men det kan bli aktuelt med andre jaktformer.

All jakt og bruk av våpen vil foregå med erfaren tilsynsjeger 1:1 – dette gjelder for alle deltakere uansett alder.

På selve jaktdagen må du medbringe våpenkort, dokumentasjon på betalt jegeravgift og dokumentasjon på at du har bestått storviltprøven.

Søknadsfrist: 15. august

Søknad sendes til leder for Eidskog kommuneskog John Wirkola Dirksen på epost jwd@eidskog.kommune.no, og merkes med: søknad elgjakt. Søknaden må inneholde navn, adresse, fødselsdato, mobilnr.

Har du spørsmål kan disse rettes til Tony Halteigen på mobilnummer 971 41 912

Opplæringsjakten er gratis.