Frisklivssentralen

Klikk for stort bildeHver tirsdag og torsdag tilbyr Frisklivssentralen aktiviteter for alle som vil. Torsdag er turdag, og tirsdag kan du velge mellom innebandy og bøy og tøy. 

- Aktivitetene starter alltid med kaffe i kantina på helsetunet, sier Petter Linstad, som har ansvaret for innebandyen. Denne uka kom ei gruppe på 7-8 stykker, som hadde det artig med køller og ball i rådhusets festsal. Bare ei jente denne dagen, men Marthe Michelsen synes det var helt greit. Ja, bortsett fra to kvinnelige studenter da!    Klikk for stort bilde - Det bruker å være med 2-3 jenter til, men de kommer nok senere på høsten.  Jeg liker å drive her, dette er en passe rå sport for meg, gliser hun. Et bra tiltak i kommunen, legger hun til før hun kaster seg inn i kampen.  -Det er bedre å være her enn alene hjemme, sier en av guttene, - det er mer sosialt.                    
-En fin aktivitet som skaper engasjement, sier Petter. De gir jernet de som kommer hit hver uke. Vi kjører bolker med samme aktivitet og har tenkt å bytte til sykling etter noen uker.   

Parallelt med innebandy foregår det litt roligere aktiviteter i kulturhuset. Yoga stå på planen i helseuka.  
– Det er omtrent det samme som bøy og tøy, sier Marit Høvik, som har fått med seg bibliotekar Randi Heggeland Strøm som yoga-instruktør.Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde

Det er amatøryoga, jeg kan nok til å tørre å sitte her, sier Randi.  Man trenger ikke være verdensmester, det er viktig ikke å være redd for å by på seg selv. Stemningen er på plass i den gamle gymsalen fra realskolens dager. Levende lys i en mørklagt sal, myke matter, varm te og beroligende musikk.

Jo, Randi kan mye mer enn å stemple bøker hun...           

Aktivitetene avsluttes alltid med gratis lunsj i kantina på Helsetunet. Kom og bli med!

Perkerudtjernet rundt

Torsdagsturen til Frisklivssentralen gikk denne gangen på Tobøl. En runde rundt Perkerudtjernet er ca. 7 kilometer, og de 24 turgåerne koste seg i halvannen time med gange i nydelig sol.

Klikk for stort bilde

Det er grusvei rundt hele tjernet, og på veien hilste gruppa på en fjording i en innhegning, og kunne betrakte flott kunst på et uthus, ved siden av å nyte den flotte naturen ved tjernet.
- Like ovenfor Perkerudtjernet ligger Possevatnet, forteller Petter Linstad. Der lagde vi bål, slik at de som ville kunne grille eller nyte medbrakt matpakke. Vi var kjempeheldige med været, og tok oss en real pause. Som alltid var lunchen klar da vi kom tilbake til helsetunet.Klikk for stort bilde

 

 

 


– Vi har turer hver torsdag framover. Som regel går vi en times tid, sier Petter. Førstkommende torsdag går vi til Hesbølsjøen, og herfra har vi to valgmuligheter: Enten treningsrunder i trappene på Vekterveien, eller å gå videre på Vekterveien mot Matrand og se hvor langt de kommer for at hele turen skal vare en time. Håper vi ses!

Tekst og foto: Mona Rolfsdatter Olsen