Pilegrimsvandring og grønnsakssuppe

Klikk for stort bilde

Tretti glade vandrere startet pilgrimsvandringen fra Knepperud på Tobøl søndag. Med Olavskorset og Eidskog kirke som mål la de i vei med sola i ryggen og smil om munnen.

Sogneprest Bettina Eckbo ledet gruppa, godt hjulpet av Jorunn Engen, som guidet underveis med historiske betraktninger til ettertanke. Ved siden av de historiske hendelsene som fant sted i fortiden, kom hun også med informasjon om stedene de passerte.

Klikk for stort bilde

Helse i hver dråpe

Det ble en kjempefin tur, sier Anita Rønning Johnsen fra Magnor. I strålende vær gjorde det ingenting om turen kanskje tok litt lenge tid enn forventet, selv om jeg var spent på hvordan det gikk med suppegryta vi hadde satt i gang før vi startet… Jeg lurte på om det ble bare grøt, men heldigvis gikk det bra. Det var en helsemessig suppe full av grønnsaker, bare kokt på buljong som ventet i kirkestua.  

 

 

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

Bruk pilgrimsleden

Vandrerne brukte omtrent fire timer, da med innlagt kafferast på det høyeste punktet.
Jeg har tidligere gått fra Grenserøysa til Vestmarka kirke, - det var når leden ble åpnet. En tur på tre kilometer, også en kjempefin tur som jeg gjerne anbefaler. Her er det virkelig gjort en super jobb, og så er det så bra at skoleklasser går denne leden. Hvert år har sin etappe for de ulike klassetrinnene, slik at de får fullført hele leden i løpet av grunnskolen.                                                                         
Det var forresten Anita som hadde laget suppa sammen med Bettina og Anne Gjulem…

Tekst og foto: Mona Rolfsdatter Olsen