Tyrielden Eidskog bibliotek

Biblioteket har begrenset åpningstid på grunn av koronatiltak. Nå kan du i tillegg signere egen avtale om tilgang til meråpent bibliotek fra 14-22 mandag til fredag*.

Biblioteket er åpent fem dager i uka fra 14. september og inntil videre. Det er lagt til rette for at grupper fra skoler og barnehager avtaler tid utenom åpningstid. Ta kontakt med personalet ved å sende e-post til biblioteket@eidskog.kommune.no eller ring/sms 94017571.

Det viktigste vi alle må huske på er god håndhygiene og avstand.  

"Koronaåpningstider" i høst er:

Mandag: 10-14

Tirsdag: 14-16

Onsdag: 14-18

Torsdag: 14-16

Fredag: 10-14

* Mandag -fredag: meråpent fra 14-22 for voksne over 18 år som signerer avtale.

 

Informasjon om eventuelle endringer vil bli lagt ut både her på hjemmesida til kommunen og på bibliotekets Facebook-side https://www.facebook.com/Tyrielden/.  Følg også med på oppslag som henger på døra ved biblioteket og informasjon på de digitale oppslagstavlene som henger på alle de tre matbutikkene i Eidskog. 

Det er mulig å bestille fra katalogen via nettsida https://eidskog.bib.no/cgi-bin/websok, eller du kan  bruke appen Bibliofil. Ta kontakt på e-post biblioteket@eidskog.kommune.no eller tlf. 940 17 571, hvis du vil ha hjelp eller trenger pin-kode for å logge inn. Bestilling kan også gjøres på telefon hvis du foretrekker det. Du får hentemelding når du kan komme og hente det du har reservert.

Det er mulig å levere inn det du har lånt i boksen utenfor hovedinngangen, eller du kan komme inn og levere. Bruk gjerne selvbetjeningsautomaten. Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon eller påvist covid-19, ber vi deg om å vente med å levere.Transport mellom bibliotekene i Norge fungerer som normalt, så materialet som er fjernlånt må leveres som vanlig og nytt materiell kan bestilles.

Studenter kan kontakte biblioteket for å reservere leseplass. 

Fylkesbiblioteket i Innlandet har laget en fin nettløsning for formidling av digitale bibliotektjenester som vi anbefaler: https://spark.adobe.com/page/wQreh0BKnY3Qw/ 

Innkjøp av e-bøker blir prioritert og vi oppfordrer deg til å prøve appen BookBites som er gratis å laste ned. Se mer informasjon her: https://innlandetfylke.no/tjenester/fylkesbiblioteket/e-boker/

Hvis du ikke har lånekort, men ønsker å opprette det selv for å bruke de digitale mulighetene uten å besøke biblioteket, kan du ordne deg digitalt nasjonalt lånekort her: https://bibliotekutvikling.no/2020/03/25/digitalt-nasjonalt-lanekort-lansert/

Trenger du tilgang til trådløst internett? Ta en tur til Skotterud sentrum og koble deg på gratis nett for alle: WiFi4EU. Det er god dekning utendørs i store deler av sentrum. Inne på biblioteket finner du oppslag om månedens passord og brukernavn til trådløst gjestenett (Ek-gjest) som kan brukes inne i flere kommunale bygg.

Les mer om de ulike arrangementene på facebook

Vi selger bygdebøkene!

Hans Børli

 

 

Klikk for stort bilde

"Lesning er en bra ting - bare du ikke får bokstøv i undringens blå øyne" (Hans Børli)