Tyrielden Eidskog bibliotek

Biblioteket har begrenset åpningstid på grunn av koronatiltak. Du kan i tillegg signere egen avtale om tilgang til meråpent bibliotek fra 14-22 mandag til fredag og 10-22 lørdag og søndag*.

Biblioteket er åpent med betjening fem dager i uka. Det er lagt til rette for at grupper fra skoler og barnehager avtaler tid utenom åpningstid. Ta kontakt med personalet ved å sende e-post til biblioteket@eidskog.kommune.no eller ring/sms 94017571.

Det viktigste vi alle må huske på er god håndhygiene og avstand.  

"Koronaåpningstider" er:

Mandag: 10-14

Tirsdag: 14-16

Onsdag: 14-18

Torsdag: 14-16

Fredag: 10-14

* Meråpent/selvbetjent mandag-fredag 14-22 og lørdag-søndag 10-22 for voksne over 18 år som signerer avtale. Barn kan være med i følge med voksne.

 

Informasjon om eventuelle endringer vil bli lagt ut både her på hjemmesida til kommunen og på bibliotekets Facebook-side https://www.facebook.com/Tyrielden/.  Følg også med på oppslag som henger på døra ved biblioteket og informasjon på de digitale oppslagstavlene som henger på alle de tre matbutikkene i Eidskog. 

Det er mulig å bestille fra katalogen via nettsida https://eidskog.bib.no/cgi-bin/websok, eller du kan  bruke appen Bibliofil. Ta kontakt på e-post biblioteket@eidskog.kommune.no eller tlf. 940 17 571, hvis du vil ha hjelp eller trenger pin-kode for å logge inn. Bestilling kan også gjøres på telefon hvis du foretrekker det. Du får hentemelding når du kan komme og hente det du har reservert.

Det er mulig å levere inn det du har lånt i boksen utenfor hovedinngangen, eller du kan komme inn og levere. Bruk gjerne selvbetjeningsautomaten. Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon eller påvist covid-19, ber vi deg om å vente med å levere. Transport mellom bibliotekene i Norge fungerer som normalt, så materialet som er fjernlånt må leveres som vanlig og nytt materiell kan bestilles.

Studenter kan kontakte biblioteket for å reservere leseplass. 

Fylkesbiblioteket i Innlandet har laget en fin nettløsning for formidling av digitale bibliotektjenester som vi anbefaler: https://spark.adobe.com/page/wQreh0BKnY3Qw/ 

Innkjøp av e-bøker blir prioritert og vi oppfordrer deg til å prøve appen BookBites som er gratis å laste ned. Se mer informasjon her: https://innlandetfylke.no/tjenester/fylkesbiblioteket/e-boker/

Hvis du ikke har lånekort, men ønsker å opprette det selv for å bruke de digitale mulighetene uten å besøke biblioteket, kan du ordne deg digitalt nasjonalt lånekort her: https://bibliotekutvikling.no/2020/03/25/digitalt-nasjonalt-lanekort-lansert/

Trenger du tilgang til trådløst internett? Ta en tur til Skotterud sentrum og koble deg på gratis nett for alle: WiFi4EU. Det er god dekning utendørs i store deler av sentrum. Inne på biblioteket finner du oppslag om månedens passord og brukernavn til trådløst gjestenett (Ek-gjest) som kan brukes inne i flere kommunale bygg.

Trenger du hjelp til digitale ting? Vi har tilbud om gratis hjelp og du kan bestille time. Tilbudet blir tilpasset ditt behov. Tips folk som du kjenner om dette tilbudet. Kjenner du noen som ikke er på nett, eller som synes at smarttelefon ikke er så lett, så be dem ta en tur til biblioteket!

 

Følg også med på plakater og informasjon om kurs og andre tilbud.

Les mer om de ulike arrangementene på facebook

Vi selger bygdebøkene!

Hans Børli

 

 

Klikk for stort bilde

"Lesning er en bra ting - bare du ikke får bokstøv i undringens blå øyne" (Hans Børli)