Fiberutbygging 2021

Klikk for stort bilde     

Eidskog kommune har nå skrevet avtale med Eidsiva bredbånd som sikrer innbyggere i Eidskog tilbud om internettaksess for fremtiden. Dette er adresser som ikke er kommersielt lønnsomme å bygge ut, de krever støtte fra kommune og stat. For tildelingen i 2021 dreier det som om nesten 250 adresser som vil få tilbud om tilkobling.

Utbygging forutsetter at 65% av adressene tegner avtale.

Det er dessverre ikke mulig å holde store møter som det er gjort tidligere.
Alle adresser vil få ett brev fra Eidsiva bredbånd A/S, samt kundebesøk.
Oppstart uke 17

Områder som tilbys utbygging nå er:

  1. Fjeld, Nygård, Skinnpungrud, Kisa, Skulstadberget
  2. Jerntjernbråtan, Malmer, Eidsbrua
  3. Torp, Grasmo, Langfoss, Bråta, Pramhus, Åbogen

Sjekk om din adresse er med her:
Adresseliste (PDF, 131 kB)
Kart

Bestilling gjøres til Eidsiva Bredbånd AS, tlf 612 00 612 eller 
privat@eidsiva.net
Hvis det er avvik mellom kart, kontrakt og eventuelle behov i området tar du kontakt med Eidsiva bredbånd AS.

Fiber

Hvor bestiller jeg?

Bestilling gjøres til Eidsiva bredbånd A/S, tlf: 612 00 612 eller privat@eidsiva.net

Hva er fiber?

Fiber sender signaler via lys – i lysets hastighet. Derfor er hastigheten til fibernett vesentlig høyere enn alle andre Internett-løsninger som blir benyttet i dag. Tradisjonelt bredbånd, slik vi kjenner det, sender signaler gjennom kobberkabler, mobilnettet eller radiomaster. Fiber, derimot, består av hår-tynne glasstråder, og sender altså signaler i lysets hastighet. Dette gjør det mulig å sende enorme informasjonsmengder ekstremt hurtig. I tillegg er fiber både stabilt og et sikrere valg enn tradisjonelt bredbånd.

 

Kan fibernett bli påvirket av vær og vind?

Nei. Vær, vind, temperatur, kabellengde eller kvalitet har ingen innvirkning på hastigheten på nettet. Fiber fungerer på samme måte som en HDMI-kabel, enten kommer signalet frem, eller så kommer det ikke frem.

Etablering

Alle som tegner avtale, vil få ett etableringsgebyr på 8000,-kr.

 

Hvor raskt er fiber?

Velger du fiber får du langt raskere nedlastingshastigheter enn med vanlig bredbånd. Med fiber får du i nedlastingshastigheter fra 100 til 1000 mbit/s, avhengig av hva du trenger. Til sammenlikning er hastighetene på vanlig bredbånd fra 5 til 60 mbit/s. Med fiber vil du stabilt og raskt nett til mange enheter, for eksempel når flere i familien strømmer filmer og serier samtidig. Dette er supert til deltagelse i videokonferanser på hjemmekontor og hjemmeskole.