Fra helt grønn til rødglødende

Håvard Hagen kom helt fra Skogbygda for å delta på dataopplæring ved Eidskog ungdomsskole.
Jeg kunne ingenting fra før, men her har jeg lært kjempemye, sier han og gløder av iver.  mona rolfsdatter

Nå kan jeg lese både Glåmdalen og VG på nett. Jeg har lært meg å bruke nettbank og å finne fram på Helfo. Instruktørene mine har oppdatert iPaden min og opprettet mail. Jeg har også lært meg å bruke sosiale medier, og jeg har vært inne på flere bedrifter og LO sin side, sier Håvard Hagen.

Flinke læremestere

-Det er artig å lese innlegg, mener Hagen. Og tenk alle de spennende emnene jeg kan søke på, - jo, for meg har det åpnet seg en ny verden, takket være de flinke læremesterne mine. De har roset meg mye, men nå er det min tur til å rose dem. Takk for tålmodigheten, sier han blid.Du har klart deg fint du da, sier ungguttene Halvard Aas og Oliver Eliassen til eleven sin.

Jeg angrer ikke på at jeg ble med på dette kurset, sier pensjonisten, som fikk vite om kurset på en pensjonistfest i Eidskog.

Fjorten pensjonister og minst like mange instruktører lot seg ikke forstyrre av andre ting. - Klikk for stort bildeFjorten pensjonister og minst like mange instruktører lot seg ikke forstyrre av andre ting.

Litt tregere med åra

-Nå skal datteren min lure fælt, sier Gerd Kjærstad. Jeg har sendt henne et bilde for første gang. Det er moro å lære nye ting, selv om det går litt tregere når man blir eldre.  Ungene er heldige som lærer engelsk allerede fra 1. klasse. Man blir helt analfabet uten engelskkunnskaper. Jeg noterer ordene, for det er nummer en for å lære alt videre, sier hun. Det er midt i blinken å ha elevene som lærere, mener Lasse Woie. Dette er et flott tiltak, og det er første gangen jeg får innblikk i dataverdenen, - før har jeg bare lagt kabal. Det er fornuftig å ha disse elevene, som vokser på å lære bort det de kan.

Gerd Kjærstad og veileder Christopher-Amadeus Olsen fikk god kontakt - Klikk for stort bildeGerd Kjærstad og veileder Christopher-Amadeus Olsen fikk god kontakt

Bilde fra Spania

Lasse Woie har fått facebook-konto, og har akkurat fått bilder og hilsen fra oldebarn og barnebarn på ferie i Spania.

Tenk at jeg kan sitte her og skrive med dem, - det er fantastisk. Jeg har alt fått mange venner på dette sosiale mediet. Nå er det bare å stille inn GPS`en og besøke dem, blunker han. Er du sikker på at det ikke koster noe? Se her, sier Åsmund Loch-Falch, - hvis det står «for abonnenter» da må du betale. Jøss, det er reine leksikonet dette, gliser Woie. Det er artig å ta avisen her!

Jeg kunne ingenting fra før, men læremesterne mine har vært tålmodige og gitt meg mye ros, sier Håvard Hagen. Halvard Aas (t.v.) og Oliver Eliasson.  - Klikk for stort bildeJeg kunne ingenting fra før, men læremesterne mine har vært tålmodige og gitt meg mye ros, sier Håvard Hagen. Halvard Aas (t.v.) og Oliver Eliasson.

Sosialt ved siden av

Pensjonistene lærer ikke bare å bruke nettbank, VIPPSE, laste ned, søke og chatte.

Vi passer på å ha det litt sosialt i kantina med kaffe og vaffel til slutt, sier kontaktlærer for elevrådet, Laila Grønnerud. Målet er at de skal lære mer bruk av PC, smarttelefon og nettbrett. Vi har hatt slike kurs tidligere, og ble kontaktet av Eidskog pensjonistforening som ønsket flere kurs. Veldig mange lurer på hvordan nettbrettet fungerer. Behovet er veldig ulikt, så vi har lagt opp til en til en undervisning, men noen har også hatt to veiledere.

For oss blir det mye tregere enn vi er vant til, sier en av instruktørene, men det er artig å kunne gi kunnskaper til andre, og ikke bare ta i mot hele tida.

Det er sunt at pensjonistene og elevene blir kjent med hverandre på tvers av alder, mener kontaktlærer til elevrådet, Laila Grønnerud (midten). Til venstre: Lisbeth Olsen og Vilde Othilie Liheim (t.h.) - Klikk for stort bildeDet er sunt at pensjonistene og elevene blir kjent med hverandre på tvers av alder, mener kontaktlærer til elevrådet, Laila Grønnerud (midten). Til venstre: Lisbeth Olsen og Vilde Othilie Liheim (t.h.)

Sist endret 03.05.2017 09:08
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
  • {{sprakVariabler[s.stegnavn]}}
Krever innlogging: Valgfri innlogging til: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}