Influensavaksinering!

Nye influensavaksiner - vaksinering starter 02.12 på Eidskog legesenter!

INFLUENSAVAKSINERING høsten 2020

• Eidskog legesenter får flere influensavaksiner fra Folkehelseinstituttet tirsdag den 01.12.20.
  • Vi starter med vaksinasjon av pasienter i risikogrupper fra og med den 02.12.20.
  • Egenandelen er på 50 kroner og hvis man har frikort er egenandelen i frikortet.

Vi siterer FHI på at  "I de senere år har influensautbruddet startet rundt juletider med en topp enten ved nyttår eller rundt vinterferien. Det er derfor svært viktig at så mange som mulig er vaksinert før jul. Samtidig må man unngå at vaksineringen starter for tidlig, da immuniteten etter influensavaksine reduseres gradvis og vanligvis ikke varer mer enn 6 måneder, især hos eldre.  ​"

Hvem bør vaksinere seg?

Folkehelseinstituttet anbefaler influensavaksine spesielt for følgende risikogrupper:

1. Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1.trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine.
  2. Beboere i omsorgsboliger og sykehjem.
  3. Alle fra fylte 65 år.
  4. Barn og voksne med:
  • Diabetes type 1 og 2
  • Kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt.
  • Kronisk nevrologisk sykdom eller skade.
  • Nedsatt immunforsvar.
  • Svært alvorlig fedme (KMI over 40).
  • Annen alvorlig eller kronisk sykdom som legen din mener kan gjøre deg ekstra utsatt ved influensa.

I tillegg anbefales influensavaksine til:

1. Helsepersonell som har pasientkontakt
  2. Personer som bor sammen med svært immunsvekkede pasienter
  3. Svinerøktere og andre som har regelmessige kontakt med levende griser.

Mer informasjon er å finne på  : https://helsenorge.no/vaksiner/influensavaksine

Influensavaksinen koster kr. 50,- . Vaksinen er gratis om du har frikort.