KORONASITUASJONEN

Status pr 28.05.20 i Eidskog: Til sammen er 4 personer smittet siden koronapandemien startet, alle disse er friskmeldt.

Gradvis gjenåpning av samfunnet (DOCX, 18 kB) (Nye regler i Pressekonferanse fra Regjeringen 07.05.2020)

NAV, sosialtjenester, arbeid og næringsdrivende:

NAV Eidskog informerer: (PDF, 118 kB)

Næringsdrivende:

Grensetjenesten - for deg med aktiviteter mellom Norge og Sverige.

Oppvekst, skole, barnehage, barnevern, helsestasjon

• Helsestasjonen: Åpent kun for avtaler som er gjort. Telefontid hverdager 08.00-15.30.
  • Barnevern: Tilgjengelig på telefon 62833715 hverdager 08.00-15.30.
  • Korona-tlf. for barn og unge under 18 år: Tlf 948 79 895 (Hverdager kl. 08-18)

Helse og omsorg:

Økonomiavdelingen:

Kultur, samfunn, idrett, fritid, lag og foreninger mm:

Den nasjonale anbefaling er at når vi er sammen, bør vi ikke være mer enn 5 personer samlet, og vi bør holde en avstand på minst 2 meter mellom oss. Avstanden gjelder både innad i gruppen og til andre personer. Dette gjelder ikke for personer som lever sammen til vanlig. I lokaler hvor det er vanskelig å holde 1 meters avstand til andre, men som bør være åpne (som butikker og apotek), bør man ha minst 1 meters avstand.

• Idrettsarrangement/organisert idrett:

Det er forbud mot organisert idrett både innendørs og utendørs hvor mer enn 20 personer samles i gruppe og fysisk avstand mellom personer på minst 1 meter ikke kan overholdes.

Det er forbud mot idrettsarrangementer både innendørs og utendørs hvor mer enn 50 personer samles i gruppe og fysisk avstand mellom personer på minst 1 meter ikke kan overholdes.
Idrettsaktiviteter kan gjennomføres når Helsedirektoratets anbefalinger om avstand og grupper følges.

Andre tiltak i Eidskog kommune:

Diverse nettsider om korona: