Møteplass Fredsplassen Morokulien 4.0 - Første spadetak for restaurering av Fredsmonumentet

Klikk for stort bildeOrdfører Johanna Söderberg i Eda og ordfører i Eidskog kommune Kamilla Thue.

PRESSEMELDING

Første spadetaket for restaurering av Fredsmonumentet

Fredag den 7. mai ble det det første spadetaket for restaureringen av Fredsmonumentet foretatt. Denne historiske hendelsen er både etterlengtet og nødvendig. Vi er så glade for at det endelig ble noe av.  Som en del av prosjektets mål, skal vi produsere et antall filmer for kommunikasjon av Interreg-prosjektet. Denne filmen er en del av dette.

Ordfører Johanna Söderberg i Eda og ordfører i Eidskog kommune Kamilla Thue, fikk den store æren av å ta det første spadetaket med murbruk og murskje. De holdt også hver sin tale, og intervjuet senere entreprenøren Trond Jørgen Arnesen, Anleggsgartner Arnesen AS, som har fått oppdraget med å restaurere monumentet.

Nå vil vi spre filmen til alle berørte parter og alle som er interessert i å følge arbeidet i løpet av denne sommeren og høsten. Planen er at vi skal ha en innvielse av det ferdigrenoverte monumentet den 24.-25. september 2021.

I filmen får vi informasjon om Interregprosjektet, samt en historisk fortelling om Fredsmonumentet. Vi får høre hvordan elever på Spångbergsgymnasiet i Filipstad og Skarnes videregående skole har vært  delaktige i prosjektet. Filmen er produsert av Erik Marthinsen, Skyline Studio, og bygger på programpunkter under seremonien for det første spadetaket i Morokulien den 7. mai.

Lenker til filmene:

Den ene korte filmen inneholder spadetak-seremonien i Morokulien:

https://vimeo.com/547458006/99b55a5591

Den andre en litt lengre versjon, som viser hele programmet:

https://vimeo.com/547494997/e496a3ca2c