Ny kartlegging av bredbånd i Eidskog kommune


 

I år som i fjor ønsker Eidskog kommune innbyggernes hjelp til å kartlegge bredbåndstilgangen i kommunen.

I 2017 fikk vi 1.075.000 kroner i bredbåndsmidler fra NKOM. Arbeidet med bredbånd fortsetter, og vi trenger igjen tilbakemeldinger fra innbyggere i forbindelse med ny søknadsrunde.

Fjorårets søknadsprosess ga resultater i Eidskog og kommunen ble tildelt 1.075.000 kroner i bredbåndsmidler fra NKOM (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) til utbygging av bredbånd på Vestmarka.

I år fortsetter arbeidet og vi ønsker igjen tilbakemeldinger fra innbyggere i aktuelle områder med dårlig eller manglende dekning! Kartleggingen er svært viktig for det videre arbeidet med å velge ut søknadsområder og vil direkte kunne påvirke hvilke områder som eventuelt blir tildelt midler til utbygging av bredbånd.

Eidskog kommune har ikke ansvaret for utbygging av bredbånd men vi er klar over at det i deler av kommunen er dårlig eller manglende bredbåndsdekning til tross for at dekningskart viser at dekningen teoretisk sett skal være tilfredsstillende. Vi ønsker at alle husstander og hyttefelt i Eidskog skal få god mobil/- og bredbåndsdekning og vi fortsetter å jobbe målrettet mot dette!

Kommunens rolle er å søke NKOM og hedmarksfylkeskommune om økonomiske midler i form av tilskudd, slik at leverandørene blir interesserte i å bygge ut bredbåndstilbudet i deler av kommunen der bebyggelsen er spredt. I tillegg vil Eidskog kommune selv bidra med midler til en eventuell bredbåndsutbygging i aktuelle områder.

Hvordan delta i spørreundersøkelsen/kartleggingen?
1. Har du allerede bredbånd? Gå inn på http://nettfart.no/ for å måle hastigheten på PC. Det er viktig at dette gjøres når du er hjemme og har tilgang til ditt eget nett. NB les dette før du måler: http://nettfart.no/help/improve_result/

For å måle hastighet på mobilt bredbånd kan du laste ned en APP som heter speedtest. Den finnes tilgjengelig for iOS og Android.

2. Fyll ut skjema med spørreundersøkelsen vedrørende bredbåndsdekning: https://goo.gl/forms/hvuhMR2qoOnSUufW2

Takk for at du deltar!

Har du spørsmål, ta kontakt med kommunen på telefon 62833600,
Kontaktpersoner: Thor Torp eller Pernille Sandvold

 

 

 

 

 

 

Publisert av Pernille Sandvold. Sist endret 09.03.2018 09:28