Ny runde med bredbåndskartlegging

Innbyggernes dokumentasjon har allerede bidratt til at vi i disse dager utlyser utbygging av 3 utbyggingsprosjekter.
Nå trenger vi hjelp til 2019-søknadene.

Du kan nå bidra i arbeidet ved å dokumentere hastigheten din. Delta i undersøkelsen her: https://goo.gl/forms/xsIqhbSmrYMhtyor2

Kommunen har også tidligere år hatt spørreundersøkelser ute på internett, der vi har bedt innbyggerne om å måle bredbåndshastigheten sin og oppgi denne. Alle disse svarene blir lagt ved søknaden, men for å stå best mulig rustet i søknadene ønsker kommunen å skaffe til veie ytterligere dokumentasjon.

Erfaringer tilsier at beste tilgjengelige internettilgang på hver enkelt adresse er mye dårligere enn hva de teoretiske kartene fra leverandørene tilsier.

Det er svært viktig at kommunens søknad til Nkom er grundigst mulig dokumentert, og derfor ber kommunen innbyggere og bedrifter i spesielt disse områdene av Eidskog om å bidra:
•Nessjøen-Finnsrud
•Gaustad-Magnor

Kart over områdene finner du på her (PDF, 312 kB)

Innbyggere i andre deler av kommunen kan også dokumentere sin bredbåndshastighet.

Appen «Nettfart» er også godt egnet til å måle bredbåndshastigheter. Den kan du laste ned til alle mobiltelefoner.

Vi ber om at innbyggerne tar skjermdumper av målingene sine gjort i «Nettfart» og sender disse til Thor.torp@Eidskog.kommune.no. Skriv adressen der målingen ble foretatt i emnefeltet til e-posten.

På forhånd, takk for hjelpen!