Vegåpning Skotterud

-Som å gå på stuegolvet

Slik beskriver Randi Fjeld (79) den nye Åsenveien og Gamle Kongevegen på Skotterud etter en skikkelig oppgradering.

Hun og ektemannen Knut Fjeld har bodd i Åsenvegen i snart 42 år.

-Vi har ventet lenge på nytt dekke. Nå har vegen blitt veldig fin. Det er som å gå på stuegolvet. Før oppgraderingen var vegen farlig å gå og sykle på, særlig i tusmørket, med alle humper og dumper. Det er hogd mye i området, og det likte jeg ikke med det samme, men nå går det greit, sier Randi Fjeld.

Kjempejobb

Den vel en kilometer lange vegen trengte sårt vedlikehold. Da dette uteble, ble det heller en total masseutskiftning.

-Det kan være at asfalten som ble byttet ut ble lagt på 70-tallet, sier fagansvarlig vei, Ole Christian Hanestad.

- Vegen var veldig dårlig, så beboerne måtte nok kjøre i sikk sakk for å komme hjem. Oppgraderingen av vegen startet med hogging av skog. Røttene hadde vokst inn i vegen, så her fikk vi en kjempestor jobb. Eidsiva var med og ryddet sammen med kommunens ansatte. Givas og Kroksjøen var også delaktige for å sjekke sine ansvarsområder.

Nyttig med egen etat

-Egne ansatte har bygd opp vegen på nytt, all masse måtte fjernes og erstattes av ny, sier Hanestad.

Grunnarbeidet og grusdekke var på plass i fjor høst, og vinteren gjorde at dekket fikk satt seg skikkelig.

-Der ser man hvor nyttig det er å ha en egen teknisk avdeling, sier ordfører Kamilla Thue.

-Det er spesielt moro at det står egne folk bak når man ser hvor fint det har blitt.

For det er ikke bare vegen som har blitt ny. Flere beboere ønsket seg også en oppgradering av uteområdet, og det medførte fjerning av stubber, planering, jord og såing av gress. Nå er det opp til beboere å holde dette i orden.

-Vi har også lagt ut noen kantparkeringer, slik at vi unngår bilparkering i vegen, sier Hanestad.

- Nå håper jeg folk legger merke til denne sentrumsutviklingen, som vi vil fortsette med, men også i grendene utenfor. Flere står for tur, men ting tar tid. Det er en stor jobb, men veger er noe av det vi hører mest om, sier ordføreren.                                                                                                                               Brannstasjonen i begynnelsen av Åsenvegen venter på et løft. Et arbeid som starter i 2018.

Publisert av Pernille Sandvold. Sist endret 25.09.2017 10:42