Funksjonshemmedes råd

Kommunalt råd for funksjonshemmede arbeider for å styrke funksjonshemmedes deltakelse og medvirkning på alle samfunnsområder. Målsettingen er full deltakelse og likestilling for funksjonshemmede i samfunnet.

Kommunalt råd for funksjonshemmede er et lovpålagt, rådgivende organ for kommunen i forhold til alle saker som gjelder funksjonshemmedes levekår. Rådet velges av kommunestyret for valgperioden etter forslag fra brukerorganisasjonene.

Rådet uttaler seg om og tar initiativ i saker som angår vilkårene til ulike grupper mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Rådet skal ha alle sakspapirer i god tid før kommunestyret/utvalg fatter vedtak. I saker med stor betydning for funksjonshemmedes levekår, er det viktig at rådet får seg forelagt sakene på et tidlig tidspunkt for å sikre muligheten for reell innflytelse. Rådets uttalelse skal følge saken frem til endelig vedtak.

Rådet kan selv ta opp saker som angår funksjonshemmede i kommunen, og kan delta i brukerutvalg, utvalgsgrupper, referansegrupper ol.

Funksjonshemmedes råd Kommunalt råd for funksjonshemmede. Disse ble valgt inn etter kommunevalget i 2019:
Funksjonshemmedes råd
Navn Forening/org. Funksjon E-post
Wiggo Lykkås Utvalgsleder wiggolykkaas@gmail.com
Stig Jacobsen Nestleder beverhytta@hotmail.com
Arild Westeng Funksjonshemmedes fellesorganisasjon Medlem ariweste@online.no
Tommy Brattbo Funksjonshemmedes fellesorganisasjon Medlem tommybrattbo@hotmail.com
Kjell-Ivar Petterson Eidskog SV Medlem kjell.ivar.petterson@folkevalgt.eidskog.no
Linda Skjerpen Medlem linda.skjerpen@hotmail.no
Astrid Bergersen Eidskog Senterparti Vararepresentant astrid.bergersen@folkevalgt.eidskog.no
Tove Habberstad Norges Handikapforbund Vararepresentant
Sveinung Myrvold Pårørendeforening Vararepresentant shmy@broadpark.no