Funksjonshemmedes råd

Kommunalt råd for funksjonshemmede arbeider for å styrke funksjonshemmedes deltakelse og medvirkning på alle samfunnsområder. Målsettingen er full deltakelse og likestilling for funksjonshemmede i samfunnet.

Kommunalt råd for funksjonshemmede er et lovpålagt, rådgivende organ for kommunen i forhold til alle saker som gjelder funksjonshemmedes levekår. Rådet velges av kommunestyret for valgperioden etter forslag fra brukerorganisasjonene.

Rådet uttaler seg om og tar initiativ i saker som angår vilkårene til ulike grupper mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Rådet skal ha alle sakspapirer i god tid før kommunestyret/utvalg fatter vedtak. I saker med stor betydning for funksjonshemmedes levekår, er det viktig at rådet får seg forelagt sakene på et tidlig tidspunkt for å sikre muligheten for reell innflytelse. Rådets uttalelse skal følge saken frem til endelig vedtak.

Rådet kan selv ta opp saker som angår funksjonshemmede i kommunen, og kan delta i brukerutvalg, utvalgsgrupper, referansegrupper ol.

Kommunalt råd for funksjonshemmede. Disse ble valgt inn etter kommunevalget i 2015 og tredde i kraft januar 2016:
Funksjonshemmedes råd
NavnForening/org.FunksjonE-post
Anette Walmann BørresenSAFOUtvalgslederE-post
Sveinung Myrvold PårørendeforeningenNestlederE-post
Stig Jacobsen SAFOMedlemE-post
Tove Habberstad SAFOMedlemE-post
Bjørn Aastebøl Eidskog SenterpartiMedlemE-post
Oddvar Thorvaldsen FFOMedlemE-post
Arild Westeng FFOVararep.E-post

Sekretær for rådet er Tone Taugbøl         tone.taugbol@eidskog.kommune.no

SAFO (Samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner) representert av Norges Handikapforbund, Norsk forbund for Utviklingshemmede og Foreningen Norges Døvblinde