Kjøttboller på en mandag

Klikk for stort bilde

Ungene i Magnor Barnehage snuste inn duften av kjøttboller i panna, pasta og brun saus i kokekarene mens de lekte rundt kjøkkenkroken.

 

Dette er fantastisk bra, sier Laila Fjeldbu, fungerende styrer i Magnor Barnehage. Det er koselig at de kommer hit og lager mat til oss. Mange av ungene kjenner igjen damene fra år til år, og noen av damene har barnebarna sine her. Det er ekstra kos å få besøk av mormor eller farmor på kjøkkenet. 67 unger i alderen 1 – 6 år gledet seg litt ekstra til matpausa denne dagen. De ble visstnok lovet is til dessert også.  
   Klikk for stort bilde
 

                                                                                                                        
Middagsserveringen har blitt en tradisjon med besøk en gang i året, sier Gunvor Aanerud, ei av damene i Eidskog Sanitetsforening, Magnor arbeidslag. Skolebarna får lunch årlig. De er rundt 50 medlemmer, som skaffer inntekter fra blant annet loddsalg, salg av fastelavnsris og sangaften på Leirsjøhytta.                

Dessuten går en viss prosent av medlemsavgiften tilbake til lokallaget, sier Gunvor, mens hun klargjør ovnen for steiking. Matserveringene er bare en liten del av det de gjør i lokallaget. De bruker også midler på fotpleie til eldre, og støtter andre lokale prosjekter i bygda.   

                                                        Klikk for stort bilde                                                                                                                                                                                    Vi Vi føler at vi tigger mye, men folk i bygda er flinke til å støtte oss, sier sanitetsdamene.

Tusen takk for god mat og koselig besøk fra oss i Magnor Barnehage.