Fikk trene med skistjerne

Klikk for stort bildeMarie og Astrid

Marie Sølverud Wangen (15) er ett av distriktets langrennstalenter. Organisasjonen MOT sørget for at hun og treningsvenninnene fikk en økt med Astrid Uhrenholdt Jacobsen gjennom en drømmesøknad Marie leverte.

-Det var veldig gøy, sier Marie, noen dager etter treningsøkta. Vi jogget ut ved bautaen på Midtstuen i Nordmarka, og hadde det artig med hurtigløp med staver. Astrid hadde lagt opp til duellspurter for å gjøre økta morsommere med konkurranseaspektet. Vi snakket mye sammen, og det føltes som om vi hadde kjent hverandre bestandig.

Snakkis

Klikk for stort bildeJentene fra MUL sammen med AstridI tillegg til å snakke om hverdagslige ting, ble det også tid til treningsprat. De seks jentene som representerer Magnor ungdomslag fikk tips og råd til trening når man er syk, at hurtigheten man har i ungdommen er viktig å bevare og at det er viktig å trene variert.               
- Astrid oppfordret oss til å trene enda mer sammen. Et godt miljø i gruppa, gjør at motivasjonen holder lenger. Dessuten var hun veldig opptatt av at vi skulle det vi hadde lyst til, og det vi mente var rett.  

Fikk «pall-jakka»

Klikk for stort bildeSkistjernejakkeMarie hadde satt seg som mål ikke å ha forventninger til møtet og treningen.                                  
– Det blir noe annet når man får se og snakke med den man nesten bare har sett på TV. Toppløperen var i Eidskog for en tid tilbake for å dele ut premier for skikarusellen.                            
– Jeg hadde brukket en arm og fikk autografen hennes på gipsen. Det husket hun godt. Astrid er en veldig avslappet person, som vet hva hun skal bruke ti og krefter på. Hun går best når det blir noe krøll og stress, for eksempel traseendringer eller tjuvstarter. Da er hun fenomenal til å bevare roen. Hun er kald i hodet, grei, jordnær og ikke selvopptatt i det hele tatt, sier Marie beundrende.  Det var gøy å jogge sammen med henne, og like før fikk jeg overrakt boble-jakka med sponsormerkene hun brukte på pallen forrige sesong. Det var litt av en overraskelse!

Motiverende

-Astrid fortalte oss at hun er spent på om treningsopplegget slår til denne sesongen. Med medisinstudier ved siden av, lever langrennskarrieren bare ett år om gangen.                                                    
– Hun er halvveis i studiene, og er innvilget ett års pause herfra nå, slik at hun kan konsentrere seg om langrennssporten. Møtet med Astrid ga meg enda mer motivasjon til å fortsette å trene. Noe av drømmen var å kunne dyrke sporten på heltid. Jeg angrer litt på at jeg skrev det, for jeg vet at det er små mål som må til først. Nå tar jeg et år om gangen og ser hvordan det går.  Det skjer mye i løpet av en sesong, men vi får veldig bra oppfølging i klubben av treneren vår, Birger Bråthen og rådgiver Ingunn Fossmellem. Nå håper jeg på snø i november, men allerede til helgen skal jeg trene langrenn på ei snøstripe ved hytta på Sjusjøen.  

Tekst og foto: Mona Rolfsdatter Olsen