Hardhausen 2016

Sofie Mohn ble beste jente i fjorårets Hardhausen ved Eidskog ungdomsskole. I år slo hun rubbel og bit, det vil si 68 konkurrenter.

Jenta som er elev i 10 A brukte tida 58.47 på å sykle 13 kilometer, svømme 50 meter og løpe 4 kilometer. 

Sekunder bak kom årets beste blant gutta, Kristian Sølverud Wangen fra 8 B.

Det var litt verre i år, sier Sofie. Løype måtte legges om på grunn av gravearbeider, og ble både lengre og mer kronglete.  Den spreke jenta holdt seg i tetpuljen hele vegen til Nessjøen der svømme-etappen foregikk. Hun svømte raskest av alle, og tråkket i vei mot Skotterud som ledende av konkurransen.  Det skulle likevel ikke gå mange minuttene før hun ble hentet inn igjen av Johannes Sæthern, Kristian Mathias og Bendik Kalland. Ved skolen lå hun likt med Sæthern før løpsdelen. Han ble imidlertid hektet av og dermed kunne Wangen legge seg i tet blant guttene. 

Den tøffeste delen var starten av løpsetappen før jeg kom skikkelig i gang, mener Sofie, - i tillegg til de tøffe oppoverbakkene på slutten av sykkeldelen.  Jeg vet ikke hvor det ble av de andre jentene, sier Sofie, som er vant til hardere konkurranse i langrennssporet.  Da er det alvor, mens dette er bare for gøy. Fotball og motbakkeløp er andre idretter som tar mye av avgangselevens fritid.                                                                                                                                           

For Kristian Mathias ble dette hans debut i triathlon. Løpingen var verst. Jeg hadde bløte klær og sko, så det ble skikkelig tungt, men jeg lå i tetgruppa hele tida, bortsett fra da Sofie stakk av etter svømminga. Heldigvis var jeg ikke langt etter da jeg skulle starte på løpsdelen, og da kjente jeg var det godt å ha god grunntrening i bunnen. Også han driver med langrenn og fotball i fritida. I forhold til Hardhausen har han trippelseier som mål. Greier han tre strake, blir han historisk, for ingen har noen gang gjort dette tidligere. Det skal ikke være umulig, sier Kristian, - jeg liker fysiske utfordringer. Han får et nikk og smil fra totalvinneren som er av samme oppfatning.         

Tekst og bilder - Mona Rolfsdatter Olsen