MOT oppfyller drømmen

Drømmesøknaden slo inn for Marie Sølverud Wangen i 10 A ved Eidskog ungdomsskole. Mandag dropper hun skitreningen på Magnor, og erstatter den med ei treningsøkt sammen med selveste Astrid Uhrenholdt Jacobsen i Oslo.

Klikk for stort bildeDu blir vel med til Midtstuen, Sofie?, sier Marie Sølverud Wangen til ski- og klassevenninne Sofie MohnKlikk for stort bildeHele klasse 10 A jublet for klassevennen som får drømmen oppfylt. Foran fra venstre: Ketil Berg, MOT Coach, Monica Gravdal, regionsleder øst MOT, Marie Sølverud Wangen og MOT Coach Anita Seterlien Olsson.

 -Veldig hyggelig, er alt Marie Sølverud Wangen får fram, etter avsløringen at nettopp hun skal få drømmen oppfylt. Det blir kjempeartig, og jeg drar ikke alene. Jeg vil ha med hele gruppa jeg trener med på Magnor. Det skrev jeg i søknaden også.

 Smil og spring i beina

 -Astrid er mitt forbilde, sier Marie. Hun har hatt mange opp – og nedturer. Astrid er en sterk person, som ikke bare har hatt suksess hele veien, - de færreste har det. Dessuten visste jeg at hun er MOT ambassadør. Jeg gleder meg til å treffe henne, sier Marie med et bredt smil og spring i beina. Vi har et fint jentemiljø i langrenngruppa i Magnor UL. Det er viktig med treningskamerater, - vi drar hverandre opp og gjør hverandre gode. Klassevenninna Sofie Mohn er ei av jentene som blir med innover til Midtstuen i Nordmarka.

Første eidskoging

 «Jeg vil bli langrennsløper på heltid.» Slik startet drømmesøknaden til Marie. Regionleder Øst MOT, Monica Gravdal leser søknaden høyt for klassen. Noen kikker på Marie og andre på Sofie. Marie gjemmer etter hvert ansiktet i hendene. Hun smiler, men det kommer noen tårer også. 
Marie rekker raskt en finger i været på spørsmålet om noen gjenkjenner teksten. – Jeg skjønte raskt at det var meg. Det var rart å høre den bli lest opp. –Det er første gangen på de sju årene vi har drevet med MOT at noen fra Eidskog får oppfylt drømmen sin, sier MOT coach ved Eidskog ungdomsskole, Ketil Berg. – Det er fantastisk! sier han, og smiler like bredt som Marie. Vi har visst dette siden april, og har holdt på denne hemmeligheten siden da. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ei travel dame, derfor måtte vi vente til nå.

Si drømmene dine høyt

-Drømmer er viktige, sier Monica til klassen. Det er viktig for dagen i dag at man ser for seg noe i framtida. Jeg var MOT coach tidligere og da skulle mine elever skrive drømmesøknader. Det fikk også meg til å tenke over mine drømmer. Si drømmene dine høyt, da skjer det kanskje noe. Jeg drømte om å skyte en elg, og skjøt en elgokse den høsten. En annen drøm jeg hadde var å reise langt, men jeg hadde så sterk flyskrekk at jeg snudde på «gaten» på flyplassen. Gjennom MOT og flotte ungdommer har jeg overvunnet skrekken og vært flere steder, bl.a. i Malaysia. Du kan også ha små drømmer, uansett får de deg til å tenke på dem. Noen drømmer kanskje om en femmer i naturfag. Det er ikke sikkert du når målet, men du opplever noe på veien…Drømmer kan være verktøy i hverdagen. Tenk dere en grå og trist dag. Du har kanskje tanker som sliter inni deg. Jeg ønsker at dere skal bruke drømmen som verktøy, og trylle fram den perfekte dagen. Lukk øynene og se for dere denne.  
Kanskje Marie så for seg treningsøkta med Astrid…

Klikk for stort bilde- Det er klart vi er stolte av Marie, sier Ketil Berg og Anita Seterlien Olsson. De har videresendt mange drømmesøknader, men Maries er den første som har gitt uttelling.

Tekst og foto: Mona Rolfsdatter Olsen