Innreise til Norge

Regler ved innreise i Norge


Lenke til informasjon innreise på regjeringen.no .

Alle grenseovergangene til Norge er åpne, men noen reisende skal fortsatt teste seg og gå i karantene.  

 

Alle utlendinger som har rett til innreise etter utlendingslovens alminnelige regler kan fra 26. november 2021 reise inn i Norge. Det er en forutsetning at utlendingslovens vilkår for innreise er oppfylt. Det er for eksempel krav om visum for de som kommer fra land med visumplikt. Videre gjelder utlendingslovens krav om i hvilke tilfeller det er behov for oppholdstillatelse. 


Dokumenter som kreves:

Teststasjon

Hvis du etter innreisereglene til Norge må ta en test etter ankomst til Norge må det skje innen 24 timer på et godkjent teststed. I Eidskog kommune tilbys du å ta en slik test ved grenseovergangen på Magnormoen som har døgnåpen teststasjon.
 

Karantene

Kravet om innreisekarantene gjelder ikke for fullvaksinerte og dem som har gjennomgått covid-19, og kan dokumentere dette med verifiserbart koronasertifikat.

Alle andre personer over 18 år skal som hovedregel i innreisekarantene i 10 døgn etter ankomst fra et land eller område innenfor EØS, Schengen-området eller Storbritannia som er rødt eller mørkerødt, det vil si har et høyt antall smittede. Alle land utenfor EØS, Schengen og Storbritannia gir innreisekarantene. Hvilke land og områder som medfører innreisekarantene kan du se her: Kart over land/områder i Europa som gir karantene ved innreise (FHI)

 

Informasjon om innreise, testing og karantene

Innreise til Norge

 

Til toppen