Skole, barnehage og familie - tiltak

Tjenester for barn og unge - Barnehage og grunnskole.

• Barnevern, PPT, flyktning og helsestasjon har normal tilgjengelighet
  • Fra og med uke 25 er skolene og barnehagene i Eidskog kommune på grønt nivå.

Her er mer informasjon om de ulike nivåene i barnehage og skole:
    utdanningdirektoratet.no

Smittekarantene

Kommunen følger Helsedirektoratets anbefalinger om å teste barn ut av smittekarantene for å unngå stort fravær fra barnehager/skoler.

Her er kommunenes retningslinjer ved smitte i barnehager og skoler:

For barn i barnehage og barneskole:

• Testes raskest mulig (dag 1) og skal være i karantene inntil testsvar foreligger. Ved negativt testsvar kan de fritas fra smittekarantene.
  • Deretter test på dag 3, 4 eller 5 (valgfri dag). Det er ikke nødvendig med karantene inntil testsvar foreligger. Karanteneunntaket forlenges ved fortsatt negative testsvar.

For elever i ungdomskolen:

• Deretter test på dag 3 og dag 5. Det er ikke nødvendig med karantene inntil testsvar foreligger. Karanteneunntaket forlenges ved fortsatt negative testsvar.

Alle som skal testes får beskjed av kommunenes smittesporingsteam.

Samtykkeskjema sendes hjem til alle foreldre. Det inneholder informasjon og foreldrene kan samtykke til at vi kan teste alle raskt ved eventuell smitte.

Samtykkeskjema (DOC, 51 kB)