Flere turer i Eidskognaturen

Furufjellet, Ilag

Tursti Furufjellet rundt, utgangspunkt fra Punnerud/Jøvika ved Nessjøen eller fra Ilag, enten via Rønningen eller Deldalen (bomveg). Ca. 6 km. fra Skotterud sentrum. Finn ut mer på ut.no

Holmsjøen rundt

Tursti 7-8 km, merket med blåmerker, flere mulige utgangspunkt. Holmsjøen er ca.16 km. fra Skotterud sentrum. Gode parkeringsmuligheter ved Braserud. Deler av stien går i Sverige. Sjekk kartet på ut.no.

Kroksjøen rundt

Ca. 3,5 km fra Skotterud sentrum.  I Kroksjøen området er det en rekke oppgåtte stier og muligheter for å raste, bl.a. fin gapahuk i nordenden av Kroksjøen. Stien rundt sjøen er merket med gule brikker.Det er flere muligheter for utgangspunkt: Bl.a. Tollefsbøl, Plasserbakka og Brenna. Det er ikke lov å bade eller campe ved sjøen siden det er drikkevannskilde. Kart over Kroksjøen området fiinnes på ut.no

Magnormoen turområde

Klikk for stort bildePå Magnormoen fins flere oppmerkede turstier fra 1 km til 10 km (se bildet).  Skilt plassert ved Magnor kirke - parkeringsplassen på nordsiden av kirken. Her er et fint utgangspunkt for alle løypene på Magnormoen, et fint terreng for trim og trening. Kart over turområde.

Nyfjelltrampen

Merket sti mellom Åbogen og Skotterud, lengde 18,5 km. Stien går i variert terreng, over endel myrer. Høyeste punkt langs stien er Nyfjellet på 372 m.o.h. Les mer om Nyfjelltrampstien på ut.no

Rosa løype i Skotterud sentrum.

Det er laget en rundløype på Skotterud, ca 3 km lang. Man kan starte hvor man vil på løypa, men fint om alle som tar turen skriver under i "Underskriftboka" som ligger i paviljongen på Helestunet. Eidskog Sanitetsforening, LHL Eidskog, Lions Club Eidskog og Eidskog Bygdekvinnelag sponser hver med kr. 1, slik at pr underskrift gis kr. 4 til  den lokale Brystkreftforeningen Kongsvinger. Stien fra Vilja gjennom skogen er litt ufremkommelig for de som triller barnevogner og andre hjuldoninger, så det er mulig å følge sykkelstien langs riksvegen tilbake. Last ned kartet over Rosaløype (PDF, 584 kB)

Snesbølrunden, Tobøl

Som utgangspunkt med god parkering anbefales den fine gapahuken ved Grunntjennet (Mellom Tobøl og Mobekk) eller fra Snesbøl, like ved Søstun gård. Lett kupert terreng, hvileplasser ved rastebord plassert langs stien i tillegg til gapahuken ved Grunntjennet. Hele runden er ca 5,5 km, men man kan fint gå kortere sløyfer. Last ned kart (PNG, 494 kB).

Sootkanalen

Sootkanalen strekker seg fra Nettmangen i Nes til Haldensvassdraget i Østfold. Mest interessant er sluseanlegget mellom Skjærvangen og Mortskjølungen, bygd for tømmer. Sluseanlegget er Norges eldste og ble innviet sommeren 1859. Kanalen egner seg for padling, med anbefalt start i Bjørknessjøen (Rakeie) i Nes kommune, Akershus. Dagstur til Skjærvangen – med noe bæring underveis. Det er mulig å padle et stykke opp i sluseanlegget ved normal vannstand. Mer informasjon om Sootkanal på ut.no.

Stangnesskogen turområde

Åpne kart over Stangnesskogen turområde (PDF, 834 kB)

Strandberget, Finsrud

Tursti over Strandberget på Finsrud. Parkeringsmuligheter ved svingen på gamlevegen i Billingsøberget eller ved Bruket/Krysset Finnsrudvegen/Billingvegen. Usedvanlig vakker utsikt fra toppen ved gapahuken, rastebord og grillmuligheter. 15-20 minutter fra parkering. En kan velge å gå en runde og følge veg tilbake til utgangspunkt, eller gå tilbake samme veg ned igjen. Bade-/rasteplass  ved Sagtomta/Finsrudtjernet. Kart på norgeskart.no.

Sætervægen , Trandem-Trandemsætra

Den gamle sætervægen mellom Trandemsgårdene og Trandemsætra ved Holmsjøen. Stien er merket med rødfargede brikker. Kart med inntegnet sti i rødt, start/mål blå trekant: norgeskart.no

Hornåsrunden Vestmarka

Sjekk Vestmarka.info side.

Vardåsen Vestmarka

Vardåsen-runden går i variert terreng på stier, Vardåsen - en av 13 krigsvarder i Eidskog sto engang plassert her. Fint å parkere og gå ut fra gapahuken som står ved vegen opp til Libergsenga. En kan også  kjøre opp mot Hornlia og gå fra enden av vegen der. Kart over Vardåsen rundt finner du på norgeskart.no, og badeplasser.